אָגוּאָה פְרֵסְקָה ושנה טובה 2017

יקרות ויקרים שנה טובה!...שנה נוספת חלפה - עברה ביעף, והגיע הזמן להיפרד מהשנה היוצאת, ולהכין את עצמנו לקבלת השנה החדשה הבאה עלינו לטובה.
בתקופה הזו, שרבים מכנים אותה "עונת מעבר" (והיא בעצם גירסאת הסתיו הישראלית) אפשר כבר לפגוש חצבים בצידי הכבישים, הבקרים והערבים קצת יותר קרירים, אך עדיין במשך היום חם והביל ואנחנו שמחים לאיזו כוס נוזל מרווה ומרענן.

ומה יותר טוב מכוס של Agua Fresca?
אָגוּאָה פְרֵסְקָה בספרדית זה "מיים טריים" או  "מיים רעננים".  מקור המיים המרעננים במקסיקו, שם נוהגים להוסיף פלחי פירות למיים קרים, כך שהפירות מעניקים למיים את טעמם, וכל זה קורה ללא הסוכר (להבדיל ממיצי פירות או שייק פירות שבהם אנחנו סוחטים או טוחנים את הפירות).
אפשר להכין אָגוּאָה פְרֵסְקָה עם כל פרי שעולה על דעתכם, קוביות אבטיח, מלון, תפוז, לימון, ענבים חצויים, תאנים, מנגו וכן הלאה... כיד הדמיון הטובה עליכם.
ואפשר גם להכין אָגוּאָה פְרֵסְקָה עם ערך מוסף נוסף, על ידי שימוש בפירות יער!            
את אָגוּאָה פְרֵסְקָה אפשר כמובן גם להכין עם מיים רותחים, ואז היא הופכת להיות חליטת פירות של עונת מעבר, זה עדיין לא התה עם הקינמון והג'ינג'ר המחממים, אלא חליטה של אמצע הדרך, משופעת ביתרונות בריאותיים והשם שלה משתנה בהתאם: " אָגוּאָה פְרֵסְקָה קָלִיאֵנְטֵה" (שזה אומר בספרדית "מיים מרעננים חמים").

אז למה דווקא פירות יער?
פירות היער נוהגים להבשיל בין החודשים יוני-ספטמבר, הם "מחברים" בין הקיץ לסתיו, מבחינה סינית ואנרגטית צבעם האדום-ארגמני מעיד על חשיבותם ותרומתם לתפקוד תקין של הלב , הדם וכלי הדם. על פי חואנג די, הקיסר הצהוב, רופאה המיתולוגי של סין העתיקה, חשוב להזיע בקיץ, כי אם לא... נסבול בסתיו מבעיות שתהיינה קשורות לאותו איבר שהיה דומיננטי בקיץ (ושלמענו היה כל כך חשוב להזיע), וזהו הלב.
מכאן אפשר להבין (עוד לפני שהתרשמנו מהתכונות הבריאותיות של פירות היער השונים) כמה הגיון קיים בטבע ואת הקשר בין העונה שבה פרי כזה או אחר מבשיל לבין ההמלצות הבריאותיות המתאימות לאותה עונה.

ומנק' מבט מערבית, מה מיוחד בפירות יער?
על פירות היער נמנים התותים, פטל אדום ושחור, אוכמניות, חמוציות, דומדמניות, ג'וג'י ברי ודובדבנים.
פירות היער נחשבים לעשירים ביותר בנוגדי חמצון, שלא רק שמונעים מחלות, אלא לעיתים אף מתקנים נזקים קיימים בעיקר בכלי דם קטנים ובכך משפרים באופן משמעותי מצבים של בעיות לב, דלקות מפרקים, סכרת, יתר לחץ דם ומחלות נוספות הקשורות בנזקים לכלי דם קטנים.
פירות יער מסייעים לטיפול בסוכרת, מתיקותם מעודנת והם בעלי מדד גליקמי נמוך ותכולת פחמימות נמוכה ביותר. הם מכילים סיבים תזונתיים ופקטין שתורם לתחושת השובע ונותן תחושת מלאות וממתן הפרשת אינסולין.
האוכמניות – יעילות בהאטת נזקים ניווניים והן משפיעות על תפקודי המוח ומערכת העצבים.
אוכמניות פטל ותותים – עשירים בנוגד חמצון שנקרא חומצה אלגית ונמצא קשור למניעת סרטן. בישול לא הורס את החומצה האלגית כך שניתן להנות גם ממתכונים שמכילים פירות יעבר שעברו בישול.
חמוציות- גם הן קשורות למניעת התפתחות סרטן וכמוהן גם הגוג'י ברי. בנוסף נמצאו החמוציות כאנטי חיידקיות וויראליות ומכאן השימוש הנפוץ בהן במקרים של דלקות בשלפוחית השתן.
ג'וג'י ברי בנוסף ליעילותו במניעת סרטן הוא גם משפיע על העיניים ומחזק את הכבד.
פטל וחמוציות עשירים בכמויות גדולות של לוטאין, זיאקסנתין וגם ויטמין C, ויטמין E ואבץ. כל אלו עוזרים להפחית סיכון למחלות עיניים ניווניות.

איך מכינים אָגוּאָה פְרֵסְקָה קָלִיאֵנְטֵה?
פשוט מאוד! שמים כף של פירות יער קפואים בכוס זכוכית ומוזגים אל הכוס מיים רותחים, חולטים למספר דקות והמשקה מוכן! ואפשר כמובן למזוג מספר פעמים לאותה כוס (2-3 פעמים).

לרוויה, ושתהיה שנה טובה ומלאה בכל טוב, והמון המון בריאות!

חליטת פירות יער קפואים - אָגוּאָה פְרֵסְקָה קָלִיאֵנְטֵה