מילקי תוצרת בית

בתווך הסיפור האישי שלי עם המטבח, שמתי לב לאורך השנים שאצלנו בבית יש 2 אסכולות בישול: 
"האסכולה הפתוחה" (הוא והילדים שלנו), "אסכולת המתכון" (אני). אמנם, עם השנים והנסיון אני מרשה לעצמי לעגל ולשנות מצרכים במתכונים השונים שנתקלתי בהם, אבל בגישה הראשונית שלי גם מתוך כבוד למפרסם המתכון וגם מתוך רצון להגיע לתוצאה זהה "לתמונה" (ובכך בעצם להבין מה הרגיש הבשלן כשאכל את מה שהוא עכשיו משתף איתי) בפעם הראשונה שאני מכינה משהו לפי מתכון אני נצמדת אליו ולא זזה מילימטר ככל האפשר. כל זה תופס באותם מקרים שבהם אני מתנסה במתכון חדש, למעט אותם מקרים (נדירים...) שבהם שורה עלי הרוח ואני מוצאת את עצמי מכינה משהו שלא נתקלתי בו בשום מקום, כמו למשל המתכון הבא, שבו הצלחתי להכין מילקי שהוא במקרה גם בריא וגם כמובן טעים!
הבסיס למתכון מגיע ממתכון לקינוח טפיוקה שלמדתי לפני שנים מספרו של אורון אופק "התזונה הסינית".
הכמויות במתכון מתאימות לכמות של 8 גביעים או כוסות שקופות, כמובן שאם תשתמשו בצלוחיות זה יספיק לכם ליותר. לקצפת עצמה יש 3 גירסאות, הכל כתלות בטעם וברצון שלכם!

מצרכים למילקי:
1 פחית קרם קוקוס
2 פחיות מיים
1/4 כוס טפיוקה
1/4 כוס זרעי צ'יה
2 כפות סוכר קוקוס
200 גר' שוקולד מריר משובח

2 חופני אגוזי לוז - אם רוצים
2 חופני אגוזי מקדמיה - אם רוצים

מצרכים לקצפת צמחית, אם רוצים (אפשרות נוספת היא קצפת משמנת מתוקה, או קצפת מסויה להקצפה):
1/2 כוס קשיו שהושרה למשך שעתיים
1/2 כפית וניל
2 כפות סוכר קוקוס
2 כפות לימון
1/4 כוס שמן קוקוס
2 כפיות לציטין (ניתן להשיג בחנויות טבע)

קצפת משמנת מתוקה או מסויה להקצפה:
קרטון שמנת להקצפה או סויה להקצפה
2 כפות סוכר קוקוס
מקציפים כרגיל ומעטרים את המילקי!

מתחילים:
מוזגים לסיר את כל מצרכי המילקי למעט השוקולד ומערבבים בסבלנות על אש גבוהה את הנוזלים.


איך יודעים שהטפיוקה מוכנה? מדי פעם אוספים עם הכף מעט מתכולת תחתית הסיר ומסתכלים על גרגרי הטפיוקה. מגרגרים בצבע לבן אטום הם ישתנו בהדרגה לגרגרים שקופים.


במקביל לשקיפות גרגרי הטפיוקה הנוזלים ילכו ויסמיכו עד למראה של דייסה סמיכה, בשלב הזה נוסיף את השוקולד שלנו ונערבב היטב עד שיימס:
                


מורידים את הסיר מהאש, ומניחים בצד שהתערובת תתקרר, ובנתיים קולים על מחבת ברזל את האגוזים שלנו:

אחרי הקלייה קוצצים את האגוזים:

בנתיים, תערובת המילקי התקררה ואפשר למזוג אותה לכוסות, רצוי שקופות, אני השתמשתי בגביעים חד פעמיים. מעל המילקי מפזרים בנדיבות את השקדים הקלויים:


ועכשיו ניגשים להכנת הקצפת. אפשר כמובן להשתמש בשמנת לקצפת, אני בחרתי להשתמש בקצפת שמורכבת מאגוזי קשיו (שאת צבעה המוקאי היא קיבלה בגלל תוספת 2 כפות סוכר קוקוס). מבלנדרים את כל מרכיבי הקצפת למעט הלציטין למספר שניות לקבלת תערובת אחידה, ואז מוסיפים את הלציטין ומערבבים שוב לתערובת הומוגנית:


ועכשיו יש לנו 2 אפשרויות. האחת - למזוג מהתערובת לגביעים שלנו ולהכניס למקרר, והשניה - לקרר את התערובת למשך כשעה עד שתתמצק ואז להכניס אותה לשרוול עם חור בקצה ולעטר בה את הגביעים.
אני הלכתי על הגירסא המהירה ומזגתי מתערובת הקצפת האגוזית על הגביעים. אחרי שעה במקרר, קיבלנו את המילקי!
בתיאבון!

 ופה בתמונה המילקי עם הקצפת משמנת לקצפת: