עוגת פירות יבשים ללא גלוטן

העוגה הבאה לא מכילה סוכר (מעבר לזה שכבר קיים בפירות היבשים) ולא מכילה קמח, היא קלה להכנה והתוצאה מפתיעה בטעמה העדין.

מצרכים:
20 משמשים מיובשים ללא גפרית (כחצי כוס) או תמרים מיובשים מגולענים (חצי כוס) או תאנים מיובשות (חצי כוס)
1/3 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס גהי (חמאה מזוככת)
3 ביצים
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קמח קוקוס
תפוח עץ ירוק (גרנד סמיט) חתוך לקוביות
תמצית קינמון או קינמון לפי הטעם
אגוז מלך לקישוט

איך מכינים?
מעבדים את הפרי היבש עם השמן קוקוס והחמאה המזוככת במעבד מזון לקבלת תערובת משחתית.
מקציפים את הביצים לקצף בהיר, מוסיפים את תערובת הפרי היבש בתנועות קיפול.
מוסיפים את הקמח קוקוס, א. אפייה, התפוח והקינמון, מערבבים אל התערובת.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ומשטחים, מקשטים מלמעלה באגוזי מלך ואופים כ 35 דק' בתנור בחום של 170 מעלות: באמצע הדרך מוציאים  העוגה ומכסים אותה בנייר אלומיניום, מחזירים לתנור להמשך אפייה.