קרקרים טעימים... מקמח שקדים

אחרי שהורדנו מהתפריט את הקמחים, והדגנים השונים, נפרדנו גם מהלחם ומכל הקרקרים השונים שנהגנו לכרסם פה ושם.
החיפושים שלי אחרי "משהו" שאפשר למרוח עליו משהו, כמו אבוקדו, או חמאה, או גבינה... עברו דרך נסיונות לקרקרים שונים, ונעצרו אחרי שפגשתי במתכון הבא באתר של מרק סיסון.
כל מי שטעם אותם - אהב, בין אם הוא צמחוני או אוכל בשר וכמובן לאלו שנמנעים מגלוטן. בקיצור - יופי של קרקר כשלא בא לכם על פריכיות אורז ובא לכם להשקיע כמה דק' עבודה (5 דק').


מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 ביצה
תבלינים: שמיר קצוץ, אורגנו, גרגרי כוסברה, גרגרי שומר, וכל מה שאתם אוהבים!

איך מכינים?
מחממים מראש את התנור שלנו ל 180 מעלות... שופכים את כל המרכיבים לקערה. הסדר לא משנה...
מערבבים עם כף כך שכל המצרכים שלנו ייפגשו:


אוספים את התערובת לכדור תוך כדי לישה קצרה, כך שכל החומרים יתמזגו היטב:


מעבירים את הכדור לנייר אפייה שפרשנו על השיש, ומכסים אותו בנייר אפייה נוסף.
משטחים את הכדור (שמצוי בין 2 יריעות נייר אפייה), כך שהתערובת תשתטח ותתפרס על פני כל נייר האפייה.
מרימים את נייר האפייה העליון וחותכים עם סכין חדה את הקרקרים:


מעבירים בזהירות את הנייר והבצק - אל תבנית אפייה ומכניסים אותה לביקור קצר בתנור, בין 10-12 דק':


אופים עד להזהבת הקרקרים:
וזהו, הקרקרים מוכנים!
בתיאבון :-)