ממרח לימונים כבושים

את ממרח הלימונים הכבושים הראשון טעמנו במפגש של קבוצת הפייסבוק "תזונה קטוגנית", את הממרח הציג לנו משה דבורה מומחה לכבושים ומיד התאהבנו בטעם המופלא והמיוחד של הלימונים הכבושים.
איך להכין את הלימונים הכבושים למדנו מהאתר של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק מומחה לתזונה. מה עושים עם הלימונים אחרי שהם מוכנים - למדנו ממשה דבורה, מומחה החמוצים והכבושים.
ואחרי שטחנו אותם (על פי משה דבורה), הם קיבלו טיפול מיוחד ממיכי אוהב הלימונים. כך שהמתכון הזה מורכב משלושה חלקים :-)

חלק א': כבישת הלימונים
מעקרים צינצנת זכוכית בינונית גדולה
ממלאים את הצינצנת ב:
7-8 לימונים טריים שטופים וחתוכים לרבעים
7 שיני שום טרי, קלופות, שלמות
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
מעט כורכום
מעט כמון
מלח גס בכמות של כפית מלח גס על כל כוס מיים.

ועכשיו ממתינים בסבלנות 3 חודשים.
לימונים כבושים
חלק ב': טחינת הלימונים
כעבור 3 חודשים הלימונים מוכנים. טוחנים אותם עם הנוזלים שלהם, על קליפתם וגרעיניהם.
אנחנו טחנו אותם בשלושה שלבים: קודם עם בלנדר מוט, לאחר מען העברנו לבלנדר רגיל, ולסיום החזרנו לכלי והמשכנו לטחון עם הבלנדר מוט. המטרה היא להגיע למרקם כמה שיותר גרוס של הלימונים.

חלק ג': חידוד ושיפור טעמים!


לימונים כבושים טחונים בכמות של צינצנת של 350 גר' מוסיפים:

3-4 שיני שום קצוצות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח ים
1/3 כפית כמון
1/3 כוס שמן זית
ומערבבים היטב.
ממרח הלימונים הכבושים הולך עם כל מזון אמיתי שאוכלים והוא משדרג הכל, החל מתיבול סלט, ירקות טריים וירקות מבושלים, סנדויצ'ים, בשר, דגים...