קרקר פיקנטי

את המתכון הבא קיבלתי ממטופלת ותיקה. מדובר בקרקר טעים, פריך ופיקנטי שזכה לאהדת ציבור טועמיו, עד כדי שקסם טען ש..."אמא, זה הקרקר הכי טעים מכל הקרקרים שהכנת וטעמתי אי פעם"!

הקרקר הפיקנטי מצטיין בכמה תכונות:
  • הוא נטול גלוטן, כיון שהוא מורכב מקמחים שאינם מכילים גלוטן (טפיוקה, קוקוס)
  • הוא פריך, פיקנטי ומתפצפץ בפה, יאמי!
  • ולא פחות חשוב: הוא קל ונעים להכנה!
אז איך מכינים אותו?
מרכיבים:
1 כוס קמח טפיוקה (או לחליפין נטחן טפיוקה במטחנת תבלינים לכמות של כוס) או לחליפין כוס קמח אורז או קמח שקדים (או שמראש להכין מ 2 כוסות קמח קוקוס)
1 כוס קמח קוקוס
1/2 כוס פשתן טחון (אני נוהגת לטחון במטחנת תבלינים)
1/2 כוס שומשום טחון (כנ"ל)
1/3 כוס חמניות טחונות (כנ"ל)
1 כפית מלח
5 כפיות זעתר
3 כפות צ'ילי
2.5 כוסות מיים
4 כפות שמן זית

הוראות הכנה:
1. אוספים לקערה את כל המרכיבים היבשים


2. מוסיפים את התבלינים


3. מוסיפים את המיים ושמן זית ומערבבים עם כף טוב-טוב-טוב


4. את העיסה המתקבלת - אני מחלקת ל 4 חלקים. כל 1/4 ימלא תבנית סטנדרטית של תנור אפייה סטנדרטי.
מניחים 1/4 מהכמות על נייר אפייה, מרכזים אותה במרכז הדף בעזרת הכף


5. מניחים מעל דף אפייה נוסף, ועכשיו משטחים את העיסה עם מערוך, טוב-טוב-טוב על גבי כל נייר האפייה


6. מסירים את הדף העליון (מוסר בקלות), מעבירים את הדף התחתון אל תבנית אפייה, מסמנים עם סכין חדה את תצורת הקרקרים



7. מכניסים לתנור למשך 45 דק' או לפני, תלוי בתנור שלכם. איך נדע שהקרקר מוכן? הוא מתנתק בקלות מהנייר ומשאר חבריו הקרקרים שמסביבו


8. שוברים בקלות את הקרקרים ומפרידים אותם זה מזה, אורזים בצנצנות זכוכית ונהנים!
בתיאבון!!!