עוגת שוקולד ודבש (ללא סוכר לבן וקמח) לכבוד ראש השנה

עוגת השוקולד הבאה מתאימה למי שנמנע מקמח (וגלוטן). היא עשירה, תמציתית, ועוקץ הדבש... ט ע י ם!
בגלל שהשתמשתי בשתי כפות דבש הפחתתי מאוד את כמות ההמתקה (וכך הגעתי ל 5 כפות אריטריטול).

אז מה צריך?
300 גר' שוקולד מריר (אני השתמשתי ב 2 חפיסות של שוקולד מריר 70% וחפיסה אחת של שוקולד מריר רגיל. אפשר להשתמש ב 3 חב' של שוקולד 85%, או 2 מריר 85% ואחת מריר רגיל, הכל עניין של טעם ורצון. אם משתמשים בשוקולד מריר רגיל של עלית אפשר להפחית מכמות הסוכר בהמשך!)
200 גר' חמאה
5 ביצים
1-2 כפות דבש דבש לפי הטעם (אם העוגה לא מיועדת לראש השנה אפשר לוותר על הדבש :-)
סוכר לפי הטעם (אני השתמשתי ב 5 כפות אריטריטול)
70 גר' אגוזי מלך

לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
100 גר' שוקולד מריר

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26

לפני שניגשים להכנת העוגה מחממים את התנור ל 150 מעלות, משמנים את התבניות / תבנית.

איך מכינים?
ממיסים 300 גר' שוקולד מריר + 300 גר' חמאה בבאן מרי.
השתמשתי בחפיסה של שוקולד מריר רגיל כדי לא להוסיף סוכר לתערובת.
לאחר שהשוקולד והחמאה נמסו, הוספתי כף דבש לתערובת, מורידים מהאש ומצננים מעט.


מקציפים את הביצים לקציפה אורירית וגבוהה, ותוכ כדי ההקצפה מוסיפים סוכר: אני השתמשתי בסוכר אריטריטול, בכמות של כ 5 כפות.



מוסיפים את תערובת השוקולד אל הביצים המוקצפות בתנועות של קיפול.








קולים על מחבת ברזל את אגוזי המלך, ומוסיפים גם אותם לתערובת.

יוצקים את התערובת אל 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26

אופים את העוגות בתנור, בחום של 150 מעלות למשך 30 דק'. בודקים עם קיסם - הקיסם אמור לצאת מעט לח.
אם הן עדיין נראות לא עשויות - אפשר לתת להן עוד כמה דקות, אבל כדאי להשגיח. הכל כתלות בתנור שלכם, המטרה היא להגיע לאפייה אבל לא לייבוש של העוגות! הן אמורות לצאת לחות, ומזכירות במרקמן הפנימי בראוניז / פאדג' שוקולד.

לאחר שהעוגות שלנו מוכנות

מחממים 1/2 חבילת שמנת מתוקה, וכשהיא חמה - מוסיפים אלייה 1/2 חבילת שוקולד מריר רגיל, וכף דבש, מערבבים!


ויוצקים את רוטב השוקולד על העוגות!



מצננים את העוגות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר בין 3-4 ימים.

בתיאבון ושנה טובה ומתוקה!