עוגיות שקדים וזרעונים ללא קמח - זהירות! ממכרות...

את העוגיות האלה טעמתי לראשונה במהלך ביקור בית, וכמובן שמיד ביקשתי וגם קיבלתי את המתכון. מה שכיף בהן זה שאפשר להוסיף או להפחית מהזרעונים השונים בהתאם למה שיש לכם בבית, או לשדרג אותן בתוספות כמו זרעי צ'יה, או גוג'י ברי (למי שאין לו רגישות לג'וג'י).
בנוסף, אפשר לבחור את מידת המתיקות שלהן, ו... הן לא מכילות קמח למי שמעוניין בממתק ללא גלוטן. מעלה נוספת שלהן היא קלות ההכנה. עוגיות שכיף להביא לחברים וכיף לקבל, 15 דק' והן מוכנות. החיסרון היחיד שלהן הוא שהן ממכרות:-)

מצרכים:
2 חלבונים
2-4 כפות סוכר קוקוס
1/2 כוס שבבי שקדים
1/2 כוס זרעי דלעת
1/2 כוס זרעי חמניות
1/2 כוס שרעוני שומשום
ואם רוצים, אז אפשר להוסיף 1/4 כוס זרעי צ'יה (שאותם משרים במעט מיים כ 5 דק' לפני שמוסיפים לקערה)
ו 1/4 כוס זרעי ג'וג'י ברי (אם מוסיפים אותם יש לקחת בחשבון שהעוגיות יהיו פחות קראנצ'יות).

איך מכינים?
פשוט מאוד. מפרידים את הביצים ושופכים את החלבונים לקערה. מוסיפים את הסוכר לפי הטעם, ומערבבים היטב עם כף, ומוסיפים את הזרעונים השונים.


מחממים את התנור לחום של 175 מעלות, ולתבנית מרופדת בנייר אפייה יוצקים עם כף את התערובת. אופים בין 10-12 דק' עד להזהבת העוגיות.

וזהו! כשהעוגיות מוכנות, מפרידים אותן בקלות מנייר האפייה ונותנים להן להצטנן היטב, מאפסנים בכלי... ומכרסמים אותן בהנאה :-)