פיצה מבצק גבינה (פיצה דלת פחמימות :-)

פיצה דלת פחמימות מתאימה לאלו שנמנעים מגלוטן וקמחים למינהם ומעוניינים במנה דלת פחמימות.
מקורו של המתכון המוצלח באתר http://www.ditchthecarbs.com ואחרי שניסיתי אותו מספר פעמים בהצלחה, אני שמחה לתרגם אותו לעברית.

אז מה צריך?
170 גר' גבינה מגוררת, עדיפות למוצרלה או אדם. אנחנו עשינו עם גבינה צהובה מגוררת נעם של מחלבות טרה.
75 גר' קמח שקדים או 4 כפות קמח קוקוס (אנחנו השתמשנו בקמח קוקוס): קמח קוקוס ייתן בצק יבש ואסוף יותר שאותו תשטחו בהמשך בין שני דפי אפייה. לעומת זאת, קמח שקדים ייתן עיסה רכה שאותה תשטחו על גבי נייר אפיה עם מרית.
1 ביצה
2 כפות שמנת חמוצה או גבינת שמנת
1 כף אבקת אפייה (לא חובה. יש מתכונים שכן מציינים אבקת אפייה ויש כאלה שבכלל לא!)
קורס מלח
קצת פילפל, אורגנו, טימין, רוזמרין... אפשר לתבל את הבצק בתיבול איטלקי שאתם אוהבים!

ציפויים ותוספות
פחית רסק עגבניות או 4 עגבניות טריות מגוררות
תבלינים לרסק עגבניות (קצת מלח, פילפל, אורגנו, טימין, רוזמרין, בזיליקום)
4 כפות זיתים קצוצים
פרוסות חציל מטוגן
רצועות פלפל אדום, צהוב, כתום
רצועות פטריות
וכמובן כל דבר אחר שאתם אוהבים על הפיצה שלכם!

איך מכינים?
מניחים את הגבינה בסיר כפול (באן מארי), על אש גבוהה כדי להמיס ולרכך את הגבינה. לחליפין אם יש לכם מיקרוגל, ניתן לרכך את הגבינה במקרוגל.


במקביל, בעוד הגבינה מתרככת בסיר הכפול, נאסוף את כל החומרים היבשים לקערה ומערבבים אותם היטב עם כף


כשהגבינה התרככה, מורידים את הסיר מהאש בזהירות ומצרפים את הגבינה אל קערת החומרים היבשים. המתנה של דקה, חמי דקה - והגבינה מתקררת מעט, וזה הזמן לאחד אותה ביחד עם היבשים בזריזות. כל היופי בבצק הזה זו קלות ומהירות ההכנה שלו.


לאחר שאיחדנו את הבצק לכדור, נשטח אותו בין 2 דפי אפייה בעזרת מערוך



ואז נקלף את דף האפייה העליון ונניח את הבצק (שמרוח על דף האפייה התחתון) בתבנית



וזהו, התבנית הולכת לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 10 דק', להזהבת הבצק


בנתיים נערבב בקערית את רסק העגבניות עם התבלינים ונכין את כל התוספות שלנו (טיגון חצילים, בישול ביצה קשה וכן הלאה)


כשהבצק הזהיב, הפיצה מוכנה להרכבה, נפזר עלייה באופן שווה את כל התוספות שלנו 
              
 
כך שהפיצה שלנו תהיה מלאה בכל טוב!




ונחזיר אותה לתנור לעוד כ 10 דק' עד שהגבינה מלמעלה תימס.


בתיאבון!