סופגניה דלת פחמימה

חנוכה... זה חנוכיה, נרות, לביבות... וסופגניות כמובן! אבל מה קורה כשאתם משתדלים לשמור על תפריט דל בפחמימות?
ועדיין מתגעגעים לסופגניה השנתית שלכם?
אז מסתבר שיש הרבה מתכונים טובים לדונאט'ס (סופגניה של אמריקאים, נוהגים לאכול אותה במהלך כל השנה) מקמח שקדים, קוקוס או שילוב של שניהם וכל שנותר לי היה לבחור את המתכון שנראה לי הכי קל ומוצלח ולעצב אותו כך שיתאים לסופגניה המסורתית שלנו!

איך מכינים?
מרכיבים:
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות חמאה
1 כף תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
2 כפות אבקת קקאו
4 כפות אריטריטול
5-6 תותים שטופים
1/2 חבילת שוקולד מריר
4-5 כפות שמנת לקצפת

אחרי שהכנו את כל החומרים שלנו ניגשים להכנה:
ראשית, מחממים את התנור ל 175 מעלות.
1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב 

2. מקציפים את החלמונים ביחד עם החמאה ותמצית וניל.

3. מערבבים את החומרים היבשים היטב.
 

4. ועכשיו מתחילים לחבר. קודם מחברים את החלמונים אל הקצף בתנועות קיפול עדינות ואח"כ מוסיפים את היבשים בתנועות קיפול עדינות.
 

5. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ומכניסים לתנור בחום 175 מעלות למשך כ 15 דק'.
 

6. בעוד הסופגניות נאפות בתנור, מכינים את רוטב התותים שימלא אותן, מרסקים את התותים עם בלנדר מוט.

7. בודקים עם קיסם את הסופגניות, אם הוא יוצא יבש סימן שהן מוכנות! מצננים אותן ומשחררים אותן מהתבנית. 

8. יוצרים בסוגניות חור/שקע בעזרת סכין חדה
 


9. ממלאים את הסופגניות ברוטב התותים.

10. ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת, ומצפים את הסופגניות.

מקררים במקרר להתקשות ציפוי השוקולד... והי! תשמרו עליהן היטב, הן נעלמות באותה מהירות שבה הכנו אותן!

חג אורים שמח!