לחם זיתים מקמח שקדים ללא גלוטן - קלי קלות!

...כשחיפשתי מתכון למשהו שיהווה תחליף נאות ללחם דגנים, לחם ללא קמח חיטה, ללא גלוטן, הגעתי אחרי כמה נסיונות למתכון המוצלח הבא, מתוך האתר של ג'יין.
הלחם הזה התקבל בהצלחה רבה גם בקרב קהל אוכלי הלחם, וזה פשוט בגלל שהוא טעים:-)
מילא טעים, הוא גם כל כך קל להכנה, ולכן הוא מתאים לאנשים עסוקים!
אז איך מכינים?
מצרכים:
3 ביצים שלמות
1/4 כוס צ'יה
2 כפות שמן זית
2 כפיות חומץ תפוחים
1.5 כוסות קמח שקדים
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס זרעוני דלעת
1/2 כוס זיתים קצוצים
וכמובן שאפשר גם להוסיף: גרגרי כוסברה, גרגרי שמיר, לפי טעמכם.

בואו ניגש להכנה:
לפני הכל, מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס.
שוברים את הביצים לתוך קערה, ומוסיפים את גרגרי הצ'יה, שמן זית וחומץ תפוחים, מערבבים יפה את החומרים, ועכשיו יוצאים ל15-20 דק' לסידורים (בבית, או ליד הבית:-)


 


בזמן שיצאנו לסידורים (כביסה למשל), זרעוני הצ'יה תפחו וזה מצוין. חוזרים מההפסקה, ומוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים. מערבבים להאחדת כל החומרים.

                                   


לאחר שאיחדנו את כל החומרים, נאסוף אותם לכדי כדור. עניין של מיומנות וגם אתם תצליחו "לאסוף" את העיסה עם אותה כף שערבבתם איתה את התערובת מלכתחילה.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת מראש, ובעלת מכסה. חורצים שני פסים על הלחם שלנו, אחד אורכי ואחד רוחבי. 

וזהו, שולחים את התבנית כשהיא מכוסה במכסה לתנור למשך 20 דק', ולאחר 20 דק' מוציאים את המכסה ונותנים ללחם להמשיך להיאפות למשך עוד 15 דק' עד להזהבה של הקליפה החיצונית שלו: 

                                     

הלחם מוכן!


במקור, יש להניח את הלחם על רשת ולקרר אותו למשך 30 דק'. אצלנו זה לא תמיד מצליח... ואנחנו פורסים אותו דקות ספורות לאחר שיצא מהתנור.
אפשר למרוח עליו מה שבא, אפשר להכין אותו ללא הזיתים והתבלינים (זרעוני כוסברה, זרעוני שמיר) ואז הוא יתאים למריחת ריבת פירות ביתית.

בהצלחה ובתיאבון!