לחם טחינה של Joelle

מתכון קל מאוד שקיבלתי מחברתי סילבי, שקיבלה מחברתה Joelle :-)
מתאים לנמנעים מגלוטן.

מצרכים:
1/2 כוס טחינה גולמית
3 ביצים
1 כף שמן זית
כפית סודה לשתיה
מלח
ואפשר להוסיף זרעונים: זרעי דלעת, חמניות, קצח, זרעי כוסברה, זרעי שומר, זרעי כמון, לפזר זרעוני שומשום מלמעלה... כיד הדמיון והטעמים האהובים עליכם!

  • במקור, המתכון מכיל 2 כפות דבש ויש המכינים עם סילאן במקום דבש, אבקת אפייה (במקום סודה לשתיה), 4 ביצים ו 6 כפות טחינה.


מערבבים את כל המצרכים, יוצקים לתבנית מוארכת, אופים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, למשך כ 35 דק'. אפשר להוריד את החום ל 180 לאחר שאנו רואים שהלחם קיבל צבע חום במידה וטרם עברו 35 דק'.

בתיאבון!

לחם טחינה