עוגת גבינה שוקולד דלת פחמימה לחג שבועות

את המתכון הבא פגשתי באתר המקסים הזה שנקרא i Dream all day about food :-) מדובר בעוגת גבינה על בסיס/תחתית בסגנון חומיות שוקולד (בראוניז), קלה להכנה ומתאימה לשבועות למי שמקפיד על דיאטה דלת פחמימה.

מחממים את התנור ל 150 מעלות...

מצרכים  והכנת בסיס השוקולד:
1/2 כוס חמאה (כ-75 גר' חמאה)
50 גר' שוקולד מריר 85%
1/2 כוס קמח שקדים
1/4 כוס אבקת קקאו
קורט מלח
2 ביצים
3/4 כוס ממתיק (אריטריטול)
1/4 כפית וניל
1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים, או שניהם

1. ממיסים את החמאה והשוקולד על סיר קטן על האש או במיקרוגל

2. מערבבים את כל המרכיבים היבשים

3. מקציפים את הביצים עם הממתיק והוניל

מקפלים את המרכיבים היבשים אל הביצים המוקצפות, מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
יוצקים אל תבנית קפיצית בקוטר 26, אופים בתנור ב 150 מעלות בין 12-18 דק' עד שהבסיס יבש ומוציאים מהתנור.

מצרכים והכנת שכבת עוגת גבינה:
500 גר' גבינת שמנת
2 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית וניל
1/2 כוס ממתיק

1. מקציפים את הביצים עם הממתיק והוניל
2. מקפלים פנימה את הגבינת שמנת

מורידים את החום ל 140 מעלות, מוזגים את תערובת הגבינה על תחתית השוקולד ומחזירים את העוגה לתנור לעוד 35-45 דק'.

חג שמח!