את העוגיות הממכרות האלה למדתי להכין מרן נאות, חבר לדרך הקטוגנית ובעל האתר "כפית בית לקטוגנים", אתר מיוחד שבו תוכלו לחשב את הערכים התזונתיים של מאכלים ומזונות שמותאמים לדיאטה הקטוגנית, והיחס הקטוגני שלהם.
"העוגיות חמאה של רן נאות" מכילות כ פחמימה ורבע לעוגיה, מה שעושה אותן למושלמות למי שמחפש משהו קטן לסגור את הפינה מבלי לחרוג מקצבת הפחמימות היומית :-)
ויש להן שוס מיוחד, על כך בסוף המתכון!
מה צריך?
100 גר' קמח שקדים
10 גר' פסיליום
30 גר' אריטריטול
ואם בא לכם אפשר להוסיף 3 כפות פקאן קצוץ, לא חייבים
איך מכינים?
מערבבים את הרכיבים היבשים בקערה
מוסיפים את החמאה ומערבבים עם הכף עד לאיחוד כל הרכיבים
מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים אותה מספר דקות, עד שניתן לאסוף את העוגיות מהתבנית, מאפסנים בקופסאת פלסטיק - ושומרים אותן במקפיא.
אופים 12 דק' בחום של 180 מעלות, עד להזהבה והשחמה קלה של שולי העוגיות
מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים אותה מספר דקות, עד שניתן לאסוף את העוגיות מהתבנית, מאפסנים בקופסאת פלסטיק - ושומרים אותן במקפיא.
כן! המקפיא זה המקום המושלם לשמור על העוגיות הללו! כשהן קרות וקשות - זה מוסיף להן קראנצ'יות ייחודית ואולי זו הסיבה שכל מי שטעם אותן אצלנו עד היום - התאהב בהן :-)
בתיאבון ותודה רן!