קרקר זרעונים קראנצ'י

את המתכון לקרקר הזה מצאתי באתר הבא, ניסינו בבית והתאהבנו! מדובר בקרקר קראנצ'י אמיתי, ללא קמח/גלוטן. אנחנו הוספנו לרשימת המרכיבים המקורית קצת תבלינים...

מה צריך?
1/3 כוס זרעי שומשום
1/3 כוס זרעי חמניות
1/3 כוס זרעי דלעת
1/3 כוס זרעי פשתן
1/3 כוס קמח שקדים (או לחליפין קמח שומשום)
מלח ותבלינים לפי הטעם
כף פסיליום
4 כפות שמן קוקוס
כוס מיים רותחים


איך מכינים?
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים


מתבלים

תבלינים אפשריים: אורגנו, קימל, כוסברה, שום, קצח...


מוסיפים את השמן והמיים


מערבבים, וממתינים קצת כדי שהפסיליום יספוג אליו את המיים. כשהתערובת מרגישה מאוחדת, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים אותה בעזרת מרית



מסמנים עם סכין את הקרקרים


ומכניסים לתנור למשך 45 דק' בחום של 150 מעלות, ולאחר מכן עוד 15 דק' בחום של 80 מעלות עם דלת תנור פתוחה מעט
המטרה היא לייבש את הקרקרים. כשהקרקרים מוכנים, משאירים בתנור מעט פתוח עד להתקררות. מוציאים מהתנור, וחותכים בעדינות את הקרקרים, מאחסנים את הקרקרים בצנצנות זכוכית,
בתיאבון!