לחמניות נפלאות מקמח קוקוס

נמנעים מלחם? גלוטן? מעוניינים לצמצם את צריכת הפחמימות שלכם? ומצד שני- בא לכם למרוח משהו טוב על פרוסת לחם? אז יש המון אפשרויות מצוינות ואחת מהן היא הלחמניות הבאות, שהן גם טעימות וגם קלות הכנה ועשויות מקמח קוקוס.

מה צריך?
1/2 כוס קמח קוקוס
2 כפות פסיליום
1/2 כף אבקת אפייה
1/4 כף מלח ים
4 כפות חמאה (או חמאה מזוככת)
4 ביצים
3/4 כוס מיים
וזהו!

איך מכינים?
בקערה, מערבבים את כל היבשים. מוסיפים את הביצים, ומערבלים עם מיקסר. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל, ומוסיפים את המיים ומערבבים לאיחוד כל המרכיבים.
התוצאה המצופה היא תערובת שמזכירה במרקם שלה פולנטה :-) התערובת תהיה לחה, וקל מאוד לעבוד איתה.


קורצים עם כף מעט מהתערובת וצרים עם הידיים לחמניה עגולה. גודל הלחמניה והצורה שלה - בהתאם למה שבא לנו.
מניחים את הלחמניות על תבנית אפייה, וזורים עליהן שומשום וקצח.


אופים 30-35 דק' בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות. וזהו, הלחמניות מוכנות! אפשר לאכול אותן מיד, ואפשר גם להקפיא אותן ולהפשיר בתנור חם למספר דקות.
בתיאבון!